belteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tescobelteri_bolti_kommunikacio_tesco

A TESCO BTL partnereként ügyfelünk elvárása: országszerte több mint 200 áruház folyamatos „felöltöztetése” marketing és reklámkampányok komplex eladáshelyi – BTL – eszközeivel, rövid határidőre.

A TESCO BTL kampányainak teljes körű lebonyolítói vagyunk. Ügyfélkapcsolati menedzserek, projekt menedzserek, grafikai operátorok, gépmesterek és helyszíni szerelők alkotják azt a csapatot, akik hétről hétre összehangolt munkájukkal garantálják, hogy a központban megtervezett eladáshelyi reklámeszközök több mint 200 helyszínen, a kampányok induló időpontjára egységes minőségben legyártásra, kiszállításra és felszerelésre kerüljenek Nagykanizsától Kisvárdáig.

Napi kapcsolatban állunk ügyfelünkkel, jól ismerjük minden rezdülését, az általa használt eszközök teljes skáláját éppúgy, mint az egyes helyszínek szerelési sajátosságait. Ügyfelünk az általa használt formában küldi meg hozzánk aktuális igényét, amelyet mi „fordítunk le” házon belül marketingeszközökre, a kívánt méretekre, alapanyagokra, gyártási eljárásokra. Operátoraink ezeknek megfelelően készítik a szükséges mutációkat. Digitális nyomdánk, dekorációs stúdiónk és műszaki gyártásunk részlegeiben születnek meg a termékek, amelyek aztán cégünk logisztikai raktáraiban, egység csomagolva várják a kiszállítást és a szerelést. Országos hálózatú dekoratőr csapatunk akár egy éjszaka képes átöltöztetni az áruházlánc tagjait Karácsonyiról Húsvétira, nyáriról őszi dekorációra.

Hogyan zajlik egy országos marketing kampány lebonyolítása?
fila_projektfila_projektfila_projektfila_projektfila_projektfila_projekt

A FILA kampány komplett lebonyolítójaként - ügyfelünk elvárása: az országos kampány komplett eladáshelyi, POS eszközeinek biztosítása, matricától a displayig, plakáttól a kapudekorációig.

A TESCO nagy sikerű FILA kampánya során nagyon komplexen kommunikált és ebben a komplexitásban megbízható, stabil partnerre talált cégünkben: 6 féle plakát, 13 féle banner, kuponfüzet, gyűjtő bélyeg, kapudekoráció, polccsík, wobbler, 2 féle POS display biztosította azt, hogy senki „ne mehessen el” az információ mellett észrevétlenül. Hogyan nézett ez ki a számok tükrében? Több mint 10000 db plakát, közel 300 db display, 800 db kapudekoráció, 33000 db wobbler, 180 millió gyűjtőbélyeg és 4,5 millió gyűjtőfüzet került legyártásra a kampányhoz.

Egyetlen éjszaka alatt közel 200 helyszínen több mint 200 munkatársunk végezte a promócióhoz kapcsolódó dekorálási feladatot. És hogy mit lehet tudni a kampány sikeréről? Erre azt válaszolnám, elég, ha körülnézünk a városban…Az akció során több mint 1 millió Fila táska fogyott el, ha beütjük a keresőbe a „Tesco-Fila” keresést, több mint 2 millió találatot kapunk, az akció az eddigi legeredményesebb pontgyűjtő akció lett Magyarországon.

Büszkék vagyunk arra, hogy részt vehettünk ebben a sikertörténetben, amely bizonyította, hogy a promóciók eszközeinek tervezésekor érdemes komplexen kezelni a feladatot. Nem árt, ha ehhez rendelkezésre áll egy olyan gyártó, aki egy kézben tartja a marketingeszközök szállítását, ha szükséges, be tud segíteni tervezésükbe, de mindenképp átveszi a raktározással, logisztikával és az installációval járó terheket az ügyféltől, így annak több ideje jut a promócióval kapcsolatos egyéb feladatok elvégzésére.

Országos kampány számokban?
uzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafoneuzletdekoracio_vodafone

VODAFONE „shop refresh” kivitelezőként - ügyfelünk elvárása: az üzletek minőségi, komplett átalakítása rövid határidőre, a megszokott napi üzletmenet mellett.

A VODAFONE „shop-refresh” projektje során országszerte 22 üzlet komplett átalakítására került sor. A munka kivitelezésére 1 hónap állt rendelkezésre úgy, hogy a boltokban folyó munkálatokat csak éjszaka végezhették kollégáink, hiszen napközben egyetlen üzlet sem zárt be, és boltonként maximum 2 éjszaka alatt kellett teljesítenünk a feladatot.

Mindez gondos szervezéssel járt – sokszor az ország 2-3 legkülönbözőbb pontján is párhuzamosan dolgoztunk. Ismét előny volt cégünk gyártási komplexitása, emellett cégen belül is számos terület bekapcsolódott a megvalósításba: a kreatív design tervek alaprajzokra és boltkategóriákra történő adaptálása, mutálása a grafikusok, operátorok asztalán történt. Ezt követően zajlott a vinyl fóliák és egyéb beltéri kommunikációs eszközök digitális nyomtatása, laminálása, vágása, melyet maga a dekorálás követett. Gyártottunk és installáltunk még plexi állványokat, de bontási, kárpitos, villanyszerelő és bútoros munkálatok végzése is a projekt részét képezte.

Biztosítanunk kellett az üzletekben alkalmazott műszaki berendezések beüzemeléséhez szükséges feltételeket. Emellett Ügyfelünk válláról még az olyan terheket is levettük, mint más (a kommunikációs tartalomért felelős csapat, vagy a biztonságtechnikai csapat) kivitelezőkkel történő munkafolyamatok összehangolása, a velük való folyamatos kommunikáció és egyeztetés.

22 üzletbelső kialakítása 1 hónap leforgása alatt?
rebranding_commerzbankrebranding_commerzbankrebranding_commerzbankrebranding_commerzbankrebranding_commerzbankrebranding_commerzbankrebranding_commerzbankrebranding_commerzbankrebranding_commerzbankrebranding_commerzbank

A Commerzbank beszállítójaként - ügyfelünk elvárása: a teljes hazai, csehországi és szlovákiai fiókhálózat minden kültéri világító eszközének (frízek, plasztikus betűk, logók, totemoszlopok) komplett cseréje az új cégarculat szerint.

A Commerzbank által kiírt tendert, amely a teljes magyarországi fiókhálózat kültéri vizuális elemeinek, feliratainak és logóinak komplett cseréjére vonatkozott. Sikerünket jó áraink és a frankfurti központ előírásainak való 100 % – os minőségi és kivitelezési megfelelőségünk tette lehetővé. Mindezeknek köszönhetően eredeti megrendelésünk már a projekt folyamán tovább bővült: a magyar helyszínekkel párhuzamosan Csehország és Szlovákia területén is ugyanezt a feladatot végezhettük el, összesen 17 helyszínen.

A májusi megrendelést követően első kiemelt feladatunk a beszerzések mielőbbi indítása és lezárása volt, különlegessége pedig az, hogy több, speciális alapanyagról kellett gondoskodnunk: így a különleges plexi alapanyagokról, LED világító elemekről, ritkábban alkalmazott profilokról. A beszerzéssel párhuzamosan zajlott a tervezés folyamata. Ennek során kiemelt szempont volt a különféle helyszínek egyedi és speciális adottságairól szóló adatok figyelembe vétele.

Az előkészítő folyamatok lezárulása után a projekt menedzsment kapta a főszerepet, a három ország 17 helyszínén, 3 nyelven történő, minden részletre kiterjedő megfeszített egyeztetési munkájuk eredményeként zárulhatott le sikerrel kevesebb, mint 2 hónapon belül a teljes projekt. Ebben fontos szerepe volt a logisztikai szervezésnek, hiszen földrajzi- és időtényezők együttes figyelembe vételével kellett koordinálni a feladatokat.

A projekt során különféle méretben készültek homlokzaton és tetőn elhelyezkedő logók és feliratok. Ezek közül számunkra is érdekes kihívás volt a kisebb méretű feliratok elkészítése, melyek 40 mm-es vastagságban, homogén világítással működnek. Megrendelőnk számára az is fontos kitétel volt, hogy a feliratok és a vákuumformázott logók ugyanúgy, eltérés nélkül világítsanak.

Kiemelten kellett figyelnünk arra is, hogy betűink rádiuszai teljes mértékben a terveknek megfelelően jelenjenek meg a valóságban is. Hazánkban ritka rögzítési módot alkalmaztunk a kisebb feliratok elhelyezésére – ún. áramsín alkalmazásával – valamint az ehhez szükséges speciális LED világítókkal. A kivitelezés során plexi előlapokat és palástokat alkalmaztunk, a domború intarziát pedig nem pleximarással, hanem „profil 8” betűtestek kialakításával oldottuk meg.

Összességében elmondható, hogy a legmodernebb gyártási technológiák (plexi-ragasztás, vákuumformázás, black & white felirat, szatén plexi megmunkálás) összehangolására, együttes alkalmazására volt szükség, mely a gyártásban dolgozó kollégáink szakértelmét dicséri.

Nemzetközi bankhálózat kültéri reklámeszközeinek komplett cseréje
rebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&hrebranding_k&h

A K & H Bank és Biztosító stratégiai partnereként - ügyfelünk elvárása: az országos fiókhálózat minden kültéri világító eszközének (frízek, plasztikus betűk, logók, totemoszlopok) komplett cseréje LED világítású, energiatakarékos eszközökre.

A K & H Bank és Biztosító 189 bankfiókjában a fénycsöves világítású homlokzati elemeket korszerű, LED világítású, energiatakarékos, stílusában letisztult, fiatalos megjelenésű, szinterezett alu reklámberendezésekre cseréltük. A projektet a BÉFLEX tapasztalt szakemberei tartották kézben, a kivitelezésben és szerelésben pedig a cég több divíziója is tevékenyen részt vett. A munka indítója egy megtérülési tanulmány elkészítése volt, mely azt vizsgálta, mekkora kézzelfogható megtakarítást jelent a megrendelő számára, ha a hagyományos kültéri világításokat energiatakarékos, LED-es megoldásra váltja.

A vizsgálat eredménye önmagáért beszélt, a beruházás már rövid-középtávon is komoly megtakarításokat hoz majd a cég számára.

A BÉFLEX szakemberei a tervezésben is proaktívan segítették a megrendelőt. Számos változat készült, és bár az arculat fő látvány elemei nem változtak az eddig alkalmazottakhoz képest, mégis, az anyagában egységes, szinterezett alumínium kivitelezés, valamint a LED - ek neoncső helyett történő alkalmazása, mely a megszokottól keskenyebb frízek kivitelezését tette lehetővé: rendezettebb összképet biztosít a fiókok külső homlokzatai számára. A korábban jellemző, nem egységes, részben fóliás, részben plexis, vagy esetenként címfestést alkalmazó kivitelezést az időjárási viszontagságok is érzékenyebben érintették.

A tervezési folyamat részét képezték a cégérek, melyek szinterezett előlapjaira ezüst és fekete változatot is készítettünk, illetve az ATM cégérek, melyeket a megrendelő kérésére kimart kivitelezésben, LED megvilágítással terveztünk – annak érdekében, hogy látványosabb és figyelemfelkeltőbb, messziről is jól látható megoldást kínáljunk ügyfelünknek.

A projekt kivitelezési fázisa 10-12 új fiók külső „felöltöztetésével” indult – ez jó alkalmat adott arra, hogy a gyakorlatban még tovább finomuljanak az alkalmazott megoldások. Ezt követően a projekt pontos, előre meghatározott ütemterv szerint haladhatott; a budapesti fiókok szisztematikus átalakítása után a Pest megyeiek, majd Észak- Nyugat, Észak- Kelet és Dél-Magyarország fiókjainak kivitelezése következett. A projekt folyamatos gyártási kapacitást, szigorú ütemezést, a szállítások és szerelési munkák precíz tervezését, összehangolását igényelte, melyet a megrendelővel történt folyamatos kooperáció, kölcsönös együttműködés segített.

Országos bankhálózat kültéri reklámeszközeinek komplett cseréje
1
23